BGA-12-HA-02-0982
EGYÜTTMŰKÖDÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLÁK KÖZÖTT
BLOG ÉLŐ WEBKAMERAKÉP
Képek -

Péntek reggel reggelivel kezdődött a nap. Ezután csoportmunkák következtek, amelyeket Benke Gabriella tanárnő és Zsirmik Péter tanár úr felügyelt. A csoportmunka során az elektrotechnikusok részletesen kidolgozták az áramköri terveket, összegyűjtötték a prototípushoz szükséges adatokat és a CNC gépen elkészítették a részáramkör panelját. Ezzel párhuzamosan elkészült a mikrovezérlő programjának fejlesztése szimulátor segítségével.

Ezután meglátogattuk az SZTE Interaktív Természetismereti Tudástárát. Itt egyszerű kémiai kísérleteket végeztünk, ezután néhány érdekes fizikai kísérletet tekintettük meg, majd végül egy biológia kiállítást is megnéztünk.

Miután visszaérkeztünk az iskolába megebédeltünk. Ezután kialakítottuk a Határtalan Parkot és elültettük a fát, majd végül telepítettük a webkamerát is.

A fa elültetése után a szegedi és a székely diákok egy történelmi vetélkedőn vettek részt, amelyet Király Anikó tanárnő felügyelt. A vetélkedő témája II. Rákóczi Ferenc volt.

Ezután elindultunk az Informatikai Múzeumba, ahol megismerkedhetünk az informatika múltjával, jelenével és jövőjével is. A kiállítás nagyon érdekes és interaktív volt.

Visszatértünk az iskolába, ahol elfogyasztottuk a vacsorát. Ezután Király Anikó tanárnő megtartotta a történelmi vetélkedő eredményhirdetését. Ezután az erdélyi tanulók elindultak a mórahalmi szálláshelyükre.